Det daglige brød...
Uden mad og drikke dur helten ikke.
Intet er så tilfredsstillende som at sætte sig til et veldækket bord med god mad i rigelige mængder. Så er det, at man spørger retorisk: - Hvad har vi egentlig gjort, siden vi skal have det så godt?
Jeg har altid interesseret mig for mad - og ikke mindst at lave det. Det begyndte allerede i folkeskolen, hvor jeg jeg hentede mine første topkarakterer i husgerning af alle fag! Sidenhen fulgte en årrække på kollegium, hvor jeg udviklede og forfinede metoderne i den madklub, som var arnestedet for det daglige brød fire gange om ugen.
I slutningen af 80'erne hed det finere madlavning for mænd på Kjellerupsgades skole i Aalborg under kyndig ledelse af Ole Andersen, som blandt andet har en fortid på Sct. Gertruds Kloster - og prikken over i'et var det navnkundige aftenskolehold "Madlavning for finere mænd" i Sisimiut - det var bestemt ikke for tøsedrenge!
I Nuuk-årene stod jeg ofte for cateringen til Sct. Georgs Gildets mange arrangementer - og fik der styr på planlægningen, når der skal laves mange retter til mange mennesker.
Jeg har i en årrække med jævne mellemrum offentliggjort nogle af mine opskrifter på min blog. De bedste af dem har jeg samlet her i Arkivkælderen uden al udenomsnakken. Bemærk, at jeg kun sjældent angiver præcise mål i opskrifterne. Det skyldes, at jeg bestemt ikke er en slave af opskrifter - og hellere lader maven og den sunde fornuft råde.
|